Oldalak

2008. március 13., csütörtök

A szervezetre káros külső hatás

Ez a bejegyzés folytatása az előző két bejegyzésnek, ezért ajánlom azokat előbb elolvasni.

A káros külső hatás egy többrétegű negatív hatás, ami - sokszor nem is sejtjük mennyire - romboló hatású lehet életünkre nézve.

Két csoportba sorolható:
Fizikai: a háztartásban mindennapos használatú tisztítószerek, tisztálkodási szerek és kozmetikumok, valamint az élvezeti szerek. Például a cigaretta az okozója 31 betegségnek, ami halálhoz vezethet, így a cigaretta élen jár a halálokozással. A pittsburghi egyetemen kimutatták, hogy minden, amit a bőrre rákenünk, perceken belül felszívódik, és bekerülvén a véráramba, öt perc alatt bárhová eljut a szervezetünkbe. Az OSHA (Amerikai Munkahelyi Biztonsági- és Egészségvédelmi hivatal) bevizsgáltatott szinte minden összetevőt, ami megtalálható a piacon lévő termékekben. 2983 káros összetevőt találtak, amelyek valamilyen szinten mérgezik a szervezetet nap mint nap. Ezért egyre gyakoribb a rák és más régebben nem ismert betegségek a fejlett civilizációkban, és az orvostudomány képtelen legyőzni ezeket. A nyitottabb orvosi körök, már nem akarják leküzdeni a rákot, inkább megelőznék. Itt jön be a képbe az alternatív gyógyászat és az egészséges életmód, ezért a wellness - ipar az elkövetkező években nagyot fog hódítani. Ez tény!

Pszichikai: ide sorolható minden, amit látunk és hallunk. A képeknek nagyon nagy hatása van az életünkre, sokkal nagyobb, mint amit el tudunk képzelni. Ugyanez a helyzet a hangokkal is. Mindkettő tartalmilag lehet a negatív hatástól a semlegesen át egészen pozitív hatású. Minden, amit látunk és hallunk, befolyásolja a gondolatainkat, így alakulnak ki az érzelmeink. Ezek a gondolatok és érzelmek befolyásolják a történteket.

"Ügyelj gondolataidra, mert szavaiddá válnak!
Ügyelj szavaidra, mert tetteiddé válnak!
Ügyelj tetteidre, mert szokásaiddá válnak!
Ügyelj szokásaidra, mert személyiségeddé válnak!
Ügyelj személyiségedre, mert Az lesz a Sorsod!" Ismeretlen

És íme a megígért harmadik gyógymód, ez összefügg a pszichikai hatásokkal, amik minket érnek. Ezt a módszert Dr. Masaru Emoto, japán orvos és kutató dolgozta ki, aki egy nagyon elismert szakember. A módszer alapja, hogy testünk 70%-a víz, az agy víztartalma pedig 90%. "A víz az élet szülőanyja, a víz a halál takarítónője." -mondta Jakab István vízkutató.

Dr. Masaru Emoto kísérleteiben sikerült bebizonyítani, hogy a hangok és képek a vizet rendezett kristályos szerkezetekbe tudják alakítani. Ezért fontos, hogy sok, minél tisztább vizet (értem ez alatt a friss forrásvizet és lehetőleg szénsav menteset) fogyasszunk, mert a tiszta vízmolekulák sokkal jobban közvetítik a rezgéseket és az energiákat. A módszer másik alapja a hit, hit nélkül nem működik. Az említett doktor kutatásaiban azt is kimutatta, hogy az ima, a képek, a zene, a szavak, ami pozitívumot sugároz, mind jó hatással van ugyanazon vízre. "Testünk hatalmas zenekarral lehetne összehasonlítani: ha jó a zene, egészségről, ha rossz a zene, betegségről beszélhetünk. Ezért amikor a test rossz állapotba kerül, zenére van szüksége, aminek ilyenkor művészi értékénél fontosabb gyógyító ereje." – a doki komolyzenére utal. A módszert megelőzésre és tünetkezelésre ajánlott, vagy kisegítő módszernek komoly probléma esetén. Akit ez bővebben érdekel, keressen rá a doki kutatásaira, könyvben is megjelent 'A víz üzenetei' címmel.

Így aztán a negatívumot sugárzó képek, a média és a környezetünk, mind besorolható a káros külső hatásba. Apropó média: meghalt, ellopták, megölték….. a legtöbb hír negatív tartalmú, vagy pletyka, ez utóbbi csak rágógumi az agynak. Én egy éve a tévé és a rádió helyett olvasok.
Éppen ezért ajánlatos választékosan használni még a szavakat is, és figyelni arra, hogy mivel vesszük körül magunkat, mert a szervezetben és az agyban levő víz is mindenre reagál, befolyásolja közérzetünket és gondolatainkat. Sokkal bonyolultabb lények vagyunk, mint amit el tudunk képzelni, és képesek vagyunk alakítani a sorsunkat. Ezt a tényt bizonyítja a kvantumfizika, ezoterika, pszichológia is. Ennek következtében sokkal több lehetöségünk van, mint amennyit észre veszünk magunk körül.

Ezzel lezárult az "orvosi tanács" sorozat. Ezeket a dolgokat nem én találtam ki. Olvastam, hallottam, láttam és kísérletezek velük. Akit a téma bővebben érdekel, tudok ajánlani könyveket és dokumentumfilmeket.
A következő bejegyzésben a modern boldogságról lesz szó, vagyis mire kell odafigyelni, ha boldogok akarunk lenni a mai rohanó világunkban. (Ez az én boldogságom titka is.)

Üdv Laci
bojtelaszlo@fiatalongazdagon.com

Nincsenek megjegyzések: