Oldalak

2008. február 29., péntek

Titok az egészségről

Megígértem előző bejegyzésemben, hogy írok még az orvosok előadásairól. Az egyik kedvencem Dr. Bakanek György - Magyar Olimpiai Bizottság és a Gyermekrák Alapítvány orvosszakértője, független doppingszakértő és nőgyógyász.



Sajnos nem tudok szó szerint idézni, mert csak jegyzetem van, de a fontosabb gondolatait megosztom veletek. Egy sor, számomra megdöbbentő információ hangzott el, amit azért is elhiszek, mert gyerekkoromban nagyon sokat voltam korházban egy születési figyelmetlenség miatt, s bár az orvosok a legjobbat ajánlották szüleimnek, csak ártottak. No, de vágjunk is bele a sűrűjébe.

"Semmilyen intézményrendszernek nem érdeke a TE egészséged."

Ezt azzal magyarázta, hogy a világon a második legerősebb iparág a gyógyszeripar. Minél több a beteg, annál több "gyógyszer" kell, és ez a gyártónak és az államnak is bevétel, még ha a "gyógyszereket" kedvezményes áron adják is. Mert a "gyógyszer nem más, mint néhány olcsó összetevő, aminek van egy kevés hatása és sok mellékhatása, mindez levédve, hogy sokkal drágábban hozhassák forgalomba", mint amiért előállították. A "gyógyszerek" inkább a tünetet szüntetik meg és mellékhatásuk van. Mivel több a mellékhatás ezért újabbakat és újabbakat ír fel az orvos, ami igazából nem gyógyít, csak csillapítja a mellékhatás tünetét. Vagyis "a felírt gyógyszerek 90%-ban ártanak és csak 10%-ban használnak"

Így aztán "20%-a a haláleseteknek a gyógyszerek mellékhatásának következménye."

Tehát "mindenki felelős a saját egészségéért"- mondja a doki, főként azért, hogy milyen mértékben fogyaszt az elkövetkezőkben "gyógyszereket", vagyis milyen mértékben mérgezi tovább mindenki a saját szervezetét. Ide egy székely vicc jut eszembe:

Az egykori székely is elmegy az orvoshoz receptet íratni, hogy "legyen az orvosnak miből élni." Aztán elmegy a patikába és kiveszi azokat a gyógyszereket, hogy "legyen a patikusnak is miből élni". Végül hazamegy és eldobja a gyógyszereket, hogy tudjon ő is még tovább élni. :)

A vicc alátámasztásaként elárulta a doki, hogy mi is tulajdonképpen az oly gyakran alkalmazott ANTIBIOTIKUM:
  • BIO = ÉLET
  • ANTI = valami ELLEN
- vagyis nem más, mint életellenes készítmény (na ebből köszönöm szépen, én többet nem kérek). Sajnos az antibiotikum nemcsak a szervezetre káros bacilusokat pusztítja, hanem a szervezetünket is. A többi "gyógyszer" esetében is megfigyelhető, hogy egy idő után étvágytalanságot, levertséget és sápadtságot okoz, és sok esetben az erősebb "gyógyszereket" étkezés után kell bevenni.

Amikor a szüleim két év intenzív kezelés után arra lettek figyelmesek, hogy sápadt és levert vagyok, valamint csak "turkálom" az ételt, gyanús lett a sok "gyógyszer" és a következő kivizsgáláson rákérdeztek az orvosra, aki enyhén elvörösödött és különböző oda nem találó magyarázatot adott. Többet nem vittek orvosok közelébe, csak ha már nem tudtak mit kezdeni velem. Utólag kiderült, hogy a "gyógyszerek", amit gyerekgyógyász írt fel, komoly károsodást okoztak a májamnak. Szerencsére a májam regenerálódott funkcióit illetően, viszont ecograf-vizsgálaton látszik rajta a korai megterhelés, és vigyáznom kell rá.

Gondolom, ezek után benned is kedves olvasóm felmerül a kérdés, hogy jól van, de hogyan lehet a betegségeket gyógyítani?

A doki nekünk erre is elmondta a személyes tapasztalatát. Hogy mi is az, és hogyan vigyázok én az egészségemre, elárulom a következő bejegyzésben. Érdemes lesz visszajönni, mert olyan megoldásokat mondott, ami mindenki számára elérhető. És azt is megtudtuk, miért élnek tovább a nők, mint a férfiak (azon kívül, hogy nincs feleségük).

Üdv Laci
bojtelaszlo@fiatalongazdagon.com

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jó írás volt, tetszett, mert egyetértek vele.
A következő írásodban viszont biztos reklámozni akarsz valamit és hasznot húzni belőle... Az nem fog tetszeni ;)

Unknown írta...

Szia Gergő!

Köszönöm hozzászólásod, és örülök, hogy tetszett. Ami a következő írást illeti... olvasd el, lehet, hogy csalódást kell okoznom :)