Oldalak

2007. december 13., csütörtök

Ébredj fel!

Minden reggel felkelés előtt olvasni szoktam legalább öt oldalt, mert a reggeli olvasás mindig feltölti az egész napom. Íme a mai olvasmányom egy kis töredéke:

  "Az állatok az életüket ösztöneik börtönébe zárva töltik le. Ha éhesek, esznek. Ha megijednek, elszaladnak. Ha megtámadják őket, harcolnak. Amikor el jön az ideje párosodnak. Úgy élnek, ahogyan a génjeik és a környezetük beprogramozta őket, mert nincs más választásuk. De nekünk van.
    Minket is beprogramoztak a génjeink és a környezetünk. De mi képesek vagyunk felülemelkedni a programozásunkon. Nekünk megadatott a csodálatos képesség, hogy ne csak egyszerűen válaszokat adjunk a minket ért ingerekre, hanem meg is válasszuk a válaszunkat.
    Egyetlenként az élőlények között, nekünk módunkban áll megoldani, hogy életünk a mi céljainkat szolgálja, ne pedig egy kijelölt úton haladjon. Megszakíthatjuk az életünket alakító események láncolatát, és mi magunk alakíthatjuk a saját életünket. Megkaptuk azt az Istenhez hasonlatos képességet, hogy befolyásoljuk a sorsunkat. De tízünk közül egy sem tud élni vele.
   Mint az elefánt, saját erőnkkel mi sem vagyunk tisztában. Amikor azt kéne megérteni, 
hogy micsoda lehetőség rejlik életünk megváltoztatásában, akkor mindenki süketnek tűnik. 
   Ha valóra akarod váltani  a kívánságaidat, ÉBREDJ FEL! Ébredj rá a saját erődre. Ébredj rá arra a szerepre, amelyet  a sorsodban játszol. Ébredj végre rá az erőre, amit ez jelent, hogy te választod meg, mit gondolsz, csinálsz vagy mondasz.
   Abban a pillanatban, ahogy rájössz, hogy az élet az, amivé választásaid által teszed, egy csodálatos új világra fogsz találni. Mint egy elefánt, aki rádöbben, hogy ő a legerősebb állat a dzsungelben, hirtelen tudatára fogsz ébredni a téged körülvevő végtelen lehetőségeknek. Egyszerre fogsz hálát és erőt érezni - hálát, mert az élet ajándék, és erőt, mert megkaptad a létező ajándékok legnagyobbikát - a választás képességét. De ezzel az erővel csak akkor élhetsz, ha ébren vagy.
   Felébredni annyit tesz, mint felnőni. Gyerekként természetünktől fogva függőségben élünk. Sajnos ezt az állapotot túlságosan sokan fenntartják felnőtt korukra is. Más személyekre, illetve külső körülményekre bízzuk, hogy megadják nekünk, amit akarunk, ahelyett, hogy magunkra vállalnánk ezt a felelősséget. De amint egyszer ráébredünk a választás hatalmára, saját erőnkre, örökre függetlenekké válunk. Amint felismerjük, hogy mi is megadhatjuk magunknak azt, amire vágyunk, nem nyugszunk bele többé a függőségbe.
    Azzal sem érjük be már, amit a világ kegyeskedne nekünk megadni. Ahogy felismerjük, 
hogy megadhatjuk magunknak mindazt, amit akarunk, nem alkuszunk meg többé.
    Ha felébredsz, tisztábban látod a dolgokat, mint addig bármikor. Szabadnak, lehetőségekkel telinek érzed magad. Képességeid határát végre annak tartod, ami: egy rossz álomnak. És akkor elvesztik a hatalmukat feletted, mint ahogy egy rém álom elillan, amikor felriadsz. Szabad leszel, hogy hasznosabb gondolatokat gondolhass, szebb álmokat álmodhass, és hogy ezeket az álmokat megvalósíthasd.
    A különbség alvás és ébrenlét között egyenlő a különbséggel egy álom megálmodása és a valóra váltása között. Mert ez történik, ha ébren vagy. Ilyen ajándékot adhatsz magadnak, ha tudatára ébredsz önnön erődnek."                             Keith Ellis - Csodalámpa

Én is felébredtem: ezért a pozitív beállítódás, a lelkesedésem, a boldogságom. Érzem magamban azt az erőt, a képességet, a kitartást és a hitet, hogy valóra váltom az álmaim.




A legfájóbb az, hogy nehéz megébreszteni a környezetet is. Pedig sok, számomra kedves személy van, aki megérdemelné az ébrenlétet, hogy boldogabb legyen és ne kelljen minden nap fussanak a napi betevő után. Mindannyiunknak jár egy magasabb jövedelem, egy magasabb élet színvonal és az az öröm amit én most kóstolgatok.
Hiszem, hogy "fertőző" vagyok és előbb utóbb elérem azt.



Üdv Laci
bojtelaszlo@fiatalongazdagon.com

Nincsenek megjegyzések: